Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

*** BABIČČINA ZELENINA *** (mletá zelenina se solí - do polévek nebo pod svíčkovou)

0.0
*** BABIČČINA ZELENINA *** (mletá zelenina se solí - do polévek nebo pod svíčkovou)

Potřebné ingredience

UVEDENÁ HMOTNOST ZELENINY JIŽ V OČIŠTĚNÉM STAVU:
2kg mrkve, 1kg cibule, 1kg kořenové petržele, 1kg celeru, 3-4 pórky(podle velikosti), petržel kudrnka, řapíkatý celer, listy libečku, sůl.

Postup přípravy

!!!! Je potřeba si dopředu připravit pořádně vymyté a suché zavařovací sklenice(cca 8-10ks) !!!

Čerstvou zeleninu důkladně očistíme a semeleme na masovém mlýnku(zkoušela jsem robotem, ale není to ono) Na 1kg mleté zeleniny připadne 15dkg soli. Do semleté zeleniny nasypeme sůl a co nejrychleji důkladně vše promýcháme. Musí se opravdu rychle, protože sůl rychle uvolňuje ze zeleniny šťávu !!! Pak už hotovou směs čistýma růkama důkladně pěchujeme do předem připravených sklenic. Plníme těsně pod okraj, kde se hrdlo zúžuje. Ještě to pak zasypu trohou soli, která udělá jakoby solné víčko. Takto naplněné sklenice jen zavíčkuji, buď víčkem přímo na sklenice nebo celofánem a gumičkou. Nesterilovat !!!!!! Takto Vám vydří zelenina celý rok, máte jí neustále po ruce jak do polévky tak pod svíčkovou. Nezabírá místo v mrazáku. Zvykla jsem si a nedám na ní dopustit.

***** Můžete ze začátku zkusit jen poloviční nebo čtvtinovou dáku :o) *****

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie